4 sätt att rensa Urklippshistorik i Windows 10

En av de mest använda Windows-funktionerna är Copy & Paste. Vi kanske dock inte nu att om du kopierar något innehåll i Windows, lagras det på Windows urklipp och förblir där tills du tar bort det eller klistrar in det innehållet och kopierar annat innehåll. Finns det något att oroa sig för? Ja, antag att du kopierade några viktiga referenser och glömde att ta bort det, alla som använder den datorn kan få tillgång till dessa kopierade referenser enkelt. Det är därför det är viktigt att rensa urklippshistoriken i Windows 10.

I en teknisk term är Urklipp en speciell del av RAM-minnet för att lagra tillfälliga data. Det lagrar ditt kopierade innehåll tills du kopierar annat innehåll. Urklipp lagrar en artikel åt gången. Det betyder att om du kopierade ett innehåll, kan du inte kopiera annat innehåll. Om du vill kontrollera vilket innehåll du har kopierat tidigare, behöver du helt enkelt trycka på Ctrl + V eller högerklicka och välja alternativet Klistra in. Beroende på filtyp kan du välja platsen där du vill klistra in, antag att om det är en bild, du måste klistra in den på Word för att kontrollera det kopierade innehållet.

Nu med Windows 10 oktober 2018-uppdatering (version 1809) införde Windows 10 en ny Urklipp för att övervinna begränsningarna i det gamla Urklipp.

Varför rensa urklipp är viktigt?

Det rekommenderas starkt att rensa urklippet när du stänger av ditt system. Om din urklipp lagrar känslig information, kan den nås av alla som använder din dator. Därför är det bättre att rensa urklippsinformationen särskilt om du använder en allmän dator. Varje gång du använder en offentlig dator och kopierar allt innehåll, se till att du rensar urklippet innan du lämnar datorn.

4 sätt att rensa Urklippshistorik i Windows 10

Se till att skapa en återställningspunkt för att något skulle gå fel.

Om du fortfarande inte uppdaterade till Windows 10 version 1809:

Metod 1 - Kopiera annat innehåll

Ett av de enklaste sätten att ta bort viktiga data lagrade på urklippet är att kopiera annat innehåll. Urklipp innehåller ett kopierat innehåll samtidigt, så om du kopierar andra icke-känsliga data eller några enkla alfabet rensar det dina tidigare kopierade känsliga data. Detta är det snabbaste sättet att säkerställa att dina känsliga och konfidentiella data blir stulna av andra.

Metod 2 - Använd knappen Print Screen på din enhet

Ett annat enklaste och snabbaste läge för att ta bort kopierat innehåll till urklipp är att trycka på knappen för utskriftskärm på din enhet. Knappen på utskriftsskärmen ersätter det kopierade innehållet. Du kan trycka på knappen för utskriftsskärmen på det tomma skrivbordet, därmed kommer Urklipp att lagra en tom skrivbordsskärm.

Metod 3 - Starta om din enhet

Ett annat sätt att rensa urklippshistoriken är att starta om datorn. Men att starta om din dator varje gång du vill rensa urklipp är inte så mycket av ett bekvämt alternativ. Men detta är verkligen en av metoderna för att rensa dina urklippsartiklar framgångsrikt.

Metod 4 - Skapa en genväg för att rensa urklipp

Om du ofta rensar urklippshistoriken är det bättre att skapa en genväg för den här uppgiften på skrivbordet. Således, när du vill rensa urklippshistoriken i Windows 10, dubbelklickar du bara på den genvägen.

1.Högerklicka på skrivbordet och välj att skapa ett genvägsalternativ från snabbmenyn.

2.Typ cmd / c-eko av. | klipp i platsrutan och klicka på Nästa.

3. I nästa steg måste du skriva namnet på den genvägen. Du kan ge Clear Clipboard- namnet till den genvägen, det är lätt för dig att komma ihåg att den här genvägen är avsedd för rengöring av urklippsinnehållet.

4.Nu kommer du att kunna se genvägen Rensa urklipp på skrivbordet. När du vill rensa urklippet dubbelklickar du bara på genvägen Rensa urklipp.

Om du vill ändra utseendet kan du ändra det.

1.Högerklicka på den rena genvägen för urklipp och välj Egenskaper alternativ.

2.Här måste du klicka på knappen Ändra ikon enligt bilden nedan.

Det skulle vara bättre om du kontrollerar om den här genvägen fungerar korrekt eller inte. Du kan kopiera lite innehåll och klistra in det i Word eller textfil. Dubbelklicka nu på den rena genvägen för klippbordet och försök klistra in innehållet igen i text- eller ordfil. Om du inte kan klistra in det kopierade innehållet igen betyder det att genvägen är effektiv för att rensa urklippshistoriken.

Om du har uppdaterat till Windows 10 version 1809:

Metod 1 - Rensa urklippsartiklar synkroniserade över enheter

1.Tryck på Windows Key + I för att öppna Inställningar och klicka sedan på System.

2.Klicka på Urklipp.

3. Klicka på Rensa-knappen under Rensa urklippsdata.

Följ stegen ovan och din urklippshistorik rensas från alla enheter och från molnet. Men för de objekt som du fästs i din urklippsupplevelse måste raderas manuellt.

Metod 2 - Rensa specifika objekt i Urklippshistorik

1.Tryck på Windows-tangenten + V-genväg . Rutan nedan öppnas och den visar alla dina klipp sparade i historiken.

2.Klicka på X-knappen som motsvarar klippet du vill ta bort.

Följ stegen ovan kommer dina valda klipp att tas bort och du har fortfarande tillgång till fullständig urklippshistorik.

Rekommenderad:

  • Fix Något gick fel. Försök starta om GeForce Experience
  • Så här kopierar du från högerklicka på inaktiverade webbplatser
  • Fix Err Too Many omdirigeringsfel i Windows 10
  • 5 bästa ringsignalapparappar för Android

Jag hoppas att ovanstående steg kunde hjälpa dig att rensa Urklippshistorik i Windows 10 men om du fortfarande har några frågor angående den här guiden kan du gärna fråga dem i kommentaravsnittet.

Relaterade Artiklar