Hur använder jag Windows 10 New Clipboard?

Så här använder du ny Urklipp på Windows 10: Människor använder datorer för olika ändamål som att köra internet, skriva dokument, göra presentationer och mer. Oavsett vad vi gör med datorer, använder vi klipp, kopiera och klistra in alternativ hela tiden. Till exempel: Om vi ​​skriver något dokument, söker vi efter det på Internet och om vi hittade relevant material kopierar vi det direkt därifrån och klistrar in det i vårt dokument utan att bry oss om att skriva det igen i vårt dokument.

Har du någonsin undrat materialet som du kopierar från Internet eller någonstans där det exakt går innan du klistrar in det på önskad plats? Om du letar efter svaret är svaret här. Det går till Urklipp.

Urklipp: Urklipp är en tillfällig datalagring där data lagras mellan applikationer som används för att klippa, kopiera, klistra in. Det finns åtkomst till nästan alla program. När innehållet kopieras eller klipps klistras det först in på Urklipp i alla möjliga format eftersom det tills dess inte är känt vilket format du kommer att behöva när du klistrar in innehållet på önskad plats. Windows, Linux och macOS stöder transaktion med en enda urklipp, dvs. när du kopierar eller klipper ut något nytt innehåll skrivs det över tidigare innehåll som finns tillgängligt på Urklipp. Tidigare data kommer att finnas tillgängliga på Urklipp tills ingen ny data kopieras eller klipps ut.

Hur man använder Windows 10 New Clipboard

Se till att skapa en återställningspunkt för att något skulle gå fel.

Den enda klippbordstransaktionen som stöds av Windows 10 har många begränsningar. Dessa är:

  • När du har kopierat eller klippt nytt innehåll kommer det att skriva över det tidigare innehållet och du kan inte längre klistra in tidigare innehåll.
  • Det stöder kopiering av bara en bit data åt gången.
  • Det ger inget gränssnitt för att visa kopierade eller klippta data.

För att övervinna ovanstående begränsningar tillhandahåller Windows 10 en ny Urklipp som är mycket bättre och användbar än den tidigare. Det har många fördelar jämfört med föregående Urklipp inkluderar:

  1. Nu kan du få åtkomst till text eller bilder som du har klippt eller kopierat till Urklipp tidigare eftersom det nu behåller det som Urklippshistorik.
  2. Du kan fästa objekt du har klippt eller kopierat ofta.
  3. Du kan också synkronisera dina urklipp över dina datorer.

För att använda den här nya klippbord som tillhandahålls av Windows 10 måste du först aktivera den eftersom den här klippbordet inte är aktiverat som standard.

Hur aktiverar jag det nya urklippet?

Den nya Urklipp är endast tillgänglig på datorer som har Windows 10 version 1809 eller senare. Den är inte tillgänglig i äldre versioner av Windows 10. Så om din Windows 10 inte uppdateras är den första uppgiften du måste göra att uppdatera din Windows 10 till den senaste versionen.

För att aktivera nya Urklipp har vi två metoder:

1. Aktivera Urklipp med hjälp av Windows 10-inställningar.

2. Aktivera Urklipp med hjälp av genvägen.

Aktivera Urklipp med hjälp av Windows 10-inställningar

Följ stegen nedan för att aktivera Urklipp med hjälp av inställningar:

1. Öppna inställningarna och klicka på System.

2.Klicka på " Urklipp " från den vänstra menyn.

3. Slå Urklippsknappen för urklippshistorik enligt bilden nedan.

4.Nu är din nya Urklipp aktiverad.

Aktivera Urklipp med hjälp av genvägen

Så här aktiverar du Urklipp med hjälp av Windows-genväg:

1. Använd Windows-tangenten + V- genvägen. Nedanför skärmen öppnas.

2.Klicka på Slå på för att aktivera Urklippsfunktionen.

När du har slutfört stegen ovan kan du börja använda den nya Urklipp i Windows 10.

Hur synkroniserar jag ny Urklippshistoria?

En av de bästa funktionerna som tillhandahålls av nya Urklipp är att du kan synkronisera dina urklippsdata över alla dina andra enheter och till moln. Så här gör du:

1. Öppna Inställningar och klicka på System som du har gjort ovan.

2. Klicka sedan på Urklipp från den vänstra menyn.

3.Under synkronisera över enheter, slå på vippknappen.

4.Nu får du två alternativ för automatisk synkronisering:

a.Automatiskt dela innehåll när du kopierar: Det delar automatiskt all din text eller bilder, som finns på Urklipp, över alla andra enheter och till moln.

b. Dela manuellt innehåll från urklippshistoriken: Det låter dig manuellt välja den text eller bilder som du vill dela på andra enheter och att molna.

5.Välj någon av dem genom att klicka på motsvarande alternativknapp.

Efter att ha gjort det som nämnts ovan, kommer din Urklippshistorik nu automatiskt att synkronisera över andra enheter och till moln med synkroniseringsinställningar som du har angett.

Hur man rensar Urklippshistorik

Om du tror att du har väldigt gammal Urklippshistorik sparat som du inte längre behöver eller vill återställa historiken så kan du rensa historiken mycket enkelt. Gör så här:

1.Öppna Inställningar och klicka på System som du har gjort tidigare.

2.Klicka på Urklipp.

3. Klicka på Rensa-knappen under Rensa urklippsdata.

Följ stegen ovan så kommer din historik att rensas från alla enheter och från molnet. Men dina senaste data kommer att förbli i historiken tills du tar bort dem manuellt.

Ovanstående metod tar bort din fullständiga historik och endast de senaste uppgifterna kommer att finnas kvar i historiken. Om du inte vill rengöra fullständig historik och bara vill ta bort två eller tre klipp följer du stegen nedan:

1.Tryck på Windows-tangenten + V-genväg . Nedanstående ruta öppnas och det visar alla dina klipp sparade i historiken.

2.Klicka på X-knappen motsvarande klippet du vill ta bort.

Följ stegen ovan kommer dina valda klipp att tas bort och du har fortfarande tillgång till fullständig urklippshistorik.

Hur använder jag den nya klippbordet i Windows 10?

Att använda ny Urklipp liknar att använda gammal urklipp, dvs att du kan använda Ctrl + C för att kopiera innehåll och Ctrl + V för att klistra in innehåll var du vill eller så kan du använda högerklicka på textmenyn.

Ovanstående metod kommer att användas direkt när du vill klistra in det senaste kopierade innehållet. För att klistra in innehållet i historiken följer du stegen nedan:

1. Öppna dokumentet där du vill klistra in innehåll från historiken.

2. Använd Windows-tangenten + V- genväg för att öppna Urklippshistorik.

3. Välj klippet du vill klistra in och klistra in det på önskad plats.

Hur du avaktiverar den nya urklippet i Windows 10

Om du känner att du inte längre behövde ett nytt urklipp kan du inaktivera det med stegen nedan:

1. Öppna inställningar och klicka sedan på System.

2.Klicka på Urklipp.

3. Stäng av växelknappen för Urklippshistorik, som du tidigare har aktiverat.

Genom att följa stegen ovan kommer din nya urklipp av Windows 10 att inaktiveras nu.

Rekommenderad:

  • Förvandla din smartphone till en universell fjärrkontroll
  • Aktivera eller inaktivera tangentbordet på skärmen i Windows 10
  • Fixa Den här appen kan inte köras på datorns fel på Windows 10
  • Hur du stänger och tar bort ditt Microsoft-konto

Jag hoppas att den här artikeln var till hjälp och att du nu enkelt kan använda New Clipboard i Windows 10, men om du fortfarande har några frågor angående denna handledning så fråga dem gärna i kommentarens avsnitt.

Relaterade Artiklar